Fornkorns sortiment innehåller i dagsläget två varianter av vårt fina ölandsvetemjöl. Är du en person som är noga med resultatet när du bakar så prova detta. Du kommer inte att bli besviken. 

Fornkorns mjöl innehåller inga tillsatser.

 

  • Fullkornsmjöl av ölandsvete

Välj fullkornsmjöl för kraftigare matbröd, pizza eller pajer när du vill ha lite grövre deg. Man kan även experimentera med att blanda det siktade mjölet och fullkorn i olika proportioner för olika resultat. Fullkornsmjöl är nyttigare än siktat mjöl då man mal ned hela vetekärnan med skal och allt. Detta är förpackat i 1,5 kg påsar för butik och 25 kg säck till bagerier och storkök.

  • Siktat vetemjöl av ölandsvete

För dina bullar, ljusare bröd och dessertpajer väljer du förmodligen vårt siktade mjöl. Använder du det till matbröd får du fin struktur, volym och den karakteristiska lite nötiga smaken. Siktat vetemjöl innebär att man mal vetekärnan och sedan siktar bort skaldelarna. Du får då ett fint vitt mjöl. På grund av vårt mjöls höga proteinhalt jäser degen väldigt bra. När du knådar finner du att den även lätt att bildar gluten och snabbt blir elastisk och fin. Detta är förpackat i 2 kg påsar för butiker och 15 kg säck med handtag till bagerier och storkök.